nederlands

reistips

Indien al niet vanwege zijn levensvreugde, dan toch zeker vanwege zijn buitengewoon hoge aantal coronadoden geldt de depressieve borderline-staat België als het Brazilië van Europa. In die zin kan men de in de misantropische stijl van het laatbrutalisme gebetonneerde strandpromenade van Oostende terecht bejubelen als het Europese Copacabana. Het schijndode landje heeft van zijn medische noodtoestand een deugd gemaakt en de sector van het vreemdelingenverkeer omgebouwd naar epidemietoerisme.

België biedt vakantie aan werkelijk alle categorieën van zieken. Resistente kinderen worden door het fijne zand aan de kust tussen Knokke en De Panne aangespoord om oma en opa te begraven, terwijl intussen de wegkwijnende ouders de horizon van het Kanaal afspeuren naar de Tweede Golf. Brussel pronkt dan weer graag met haar nieuwe symbool. Nadat van het Atomium een paar ijzeren moleculen weggeslepen werden, verheft zich nu het prachtige genoom van het coronavirus als een landbaken boven de hoofdstad.

Uit de vakantiereistips van taz am wochenende, 4/5 juli

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s