reistips

Indien al niet vanwege zijn levensvreugde, dan toch zeker vanwege zijn buitengewoon hoge aantal coronadoden geldt de depressieve borderline-staat België als het Brazilië van Europa. In die zin kan men de in de misantropische stijl van het laatbrutalisme gebetonneerde strandpromenade van Oostende terecht bejubelen als het Europese Copacabana. Het schijndode landje heeft van zijn medische noodtoestand een deugd gemaakt en de sector van het vreemdelingenverkeer omgebouwd naar epidemietoerisme.

België biedt vakantie aan werkelijk alle categorieën van zieken. Resistente kinderen worden door het fijne zand aan de kust tussen Knokke en De Panne aangespoord om oma en opa te begraven, terwijl intussen de wegkwijnende ouders de horizon van het Kanaal afspeuren naar de Tweede Golf. Brussel pronkt dan weer graag met haar nieuwe symbool. Nadat van het Atomium een paar ijzeren moleculen weggeslepen werden, verheft zich nu het prachtige genoom van het coronavirus als een landbaken boven de hoofdstad.

Uit de vakantiereistips van taz am wochenende, 4/5 juli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s